nedeľa 29. júna 2014

marhule

ochutnavka marhuli (tie z kitsee su jednoznacne najlepsie), kopec deti, levandula, cerstve pagace a hlavne skuska noveho stanu - dvojka nam uz dlho nestaci. esteze sme ho stihli zbalit pred burkou. 
od stredy v nom uz hadam naostro!




utorok 24. júna 2014

vzdy, ked vyjdeme s detmi z ruchu mesta, si uvedomim, ako velmi nam to pomaha, ako to vyslovene potrebujeme. aj ked sa zastavime kazde dva metre, lebo niekto zazrel rohaca a niekto druhy zase pozoruje mravce. no dobre, alebo sa niekto potkol a udrel si koleno. 
luka sa pre nas stala na chvilu savanou, na ktorej chlapci pozorovali zebry, pakone a v krovi vraj aj hrochy. ked chcu, mozu mat afriku aj v bratislave. 
kedy som tu schopnost stratila? esteze mam chlapcov. 





z nazbieraneho lubovnika/trezalky sme robili olej - bylinka zbierana na Svateho Jana ma vraj najvacsiu silu. to som teda zvedava... uz len pockat par tyzdnov.




https://www.youtube.com/watch?v=39eJpAUMa78  

nedeľa 22. júna 2014

teplo

mame dlhe prazdniny - niekedy je to nadhera, niekedy je to narocne - traja chlapci toho dost vyzaduju a ja obcas potrebujem vypnut tiez. u starych rodicov sme v najteplejsich dnoch chodili k rieke a tesili sa z vody. ja som si spomenula na to, ako sme ako deti chodievali k rieke, ktora uz neexistuje, otec nam staval vodny mlyn a chytali sme raky. 
teraz sme s chlapcami pustali lodicky a brodili sa pri brehu. obcas zazreli vazky. a samozrejme, ze bez padu do vody sa to nezaobislo!
fotky sa mi zatial z fotaku nedaju vytiahnut, tak aspon nieco z iphonu - uz po navrate domov. 



a na dverach do izby visi toto, aby bolo kazdemu navstevnikovi jasne!